Topa’s Koningsdag top 5

91
Koningsdag 2019
⏰ Leestijd: 2 minuten

Op 27 april is het weer zover: Koningsdag. Dé feestdag waarop heel Nederland eropuit trekt in een oranje outfit en feestelijke stemming. Of je nu op de vrijmarkt spullen gaat verkopen, een festival bezoekt of de verjaardag van onze koning viert op de Amsterdamse grachten; volgens Topa is karton onmisbaar op deze feestdag. Daarom hebben wij de TopaTalk Koningsdag top 5 van toepassingen met karton opgesteld.

1. Op de vrijmarkt
Ga jij dit jaar je geluk beproeven op de vrijmarkt? Leg dan niet al je spullen plat op je kleed of zijl, maar gebruik kartonnen dozen om verschillende hoogten te creëren. Op die manier vallen je spullen beter op, wat de verkoop zal bevorderen. Je kunt extra kleden over de dozen heen draperen om deze op te fleuren. Tot slot is de kartonnen doos als grabbelton natuurlijk ook niet weg te denken van een vrijmarkt!

2. Bij de picknick
Ga jij zelf niet verkopen maar juist op zoek naar verborgen schatten tussen de kraampjes? Ook dan is het aan te raden een stuk karton opgevouwen in je tas te stoppen. Vaak worden vrijmarkten georganiseerd in parken, waar ook verschillende stands met eten te vinden zijn. Wanneer je voor de lunch even in het gras ploft is het –zeker bij minder weer- fijn om iets te hebben om op te zitten. Vouw je stuk karton uit en voilà, jij hebt geen last van de vochtige grond. Ook handig bij een picknick!

3. Op de (party)boot
Is de lucht daarentegen strakblauw met volle zon? Ook dan komt een stuk karton goed van pas. Creëer hiermee een schaduwplek voor je drankje(s) en eten zodat deze langer lekker blijven. Het handigst is om een doosje plat mee te nemen en vervolgens uit te vouwen bij wijze van koelbox, maar met een gewoon stuk karton kom je ook een heel eind. Onmisbaar op de boot!

4. Tijdens een festival
Kies jij ervoor om deze Koningsdag op een festival uit je dak te gaan bij jouw favoriete artiesten? Zelfs dan kan een stuk karton goed van pas komen. Als je gezien wilt worden door de artiest waar je fan van bent, kun je de aandacht trekken met een opvouwbaar kartonnen bord bij wijze van spandoek. Ook kan een waaier goed van pas komen tijdens een festival, mits de zon schijnt.

5. Kroon
Tot slot kun je je Koningsdag outfit, ongeacht je plannen, compleet maken door een kroon te maken van een rechthoekig stuk karton. Meet hiervoor je hoofd op, en pas knip het karton op maat. Let hierbij op dat je een stukje overlaat om de kanten aan elkaar te plakken. Knip vervolgens kartels aan de bovenkant en versier eventueel met oranje papier, voor je beide kanten aan elkaar plakt.

Topa wenst iedereen een gezellige Koningsdag!