Optimale productbescherming voor Nedap

426
Zonnepanelen
⏰ Leestijd: 2 minuten

Nedap produceert intelligente technologische oplossingen voor relevante thema’s als voedsel, schoon drinkwater en slimme netwerken voor duurzame energie. Onlosmakelijk verbonden met duurzame energie is zonne-energie. Aan Nedap als fabrikant dus de uitdaging om een oplossing te ontwikkelen om in huis optimaal gebruik te kunnen maken: de PowerRouter.

De PowerRouter

De intelligente PowerRouter zorgt ervoor dat zelf opgewekte energie direct gebruikt kan worden in huis, kan worden opgeslagen in batterijen voor later gebruik of kan worden terug gevoed in het elektriciteitsnet.

Wereldwijd transport

Om dit hoogwaardige product zo goed mogelijk over de hele wereld te kunnen transporteren, ging Nedap in gesprek met Topa. De uitdaging: voor de verschillende formaten van PowerRouters één verpakking ontwikkelen met als uitgangspunt dat deze kan worden gebruikt voor transport over de hele wereld. Hierbij is het van belang dat de PowerRouters optimaal beschermd blijven en de verpakking ook geschikt is voor het retour transport.

Een simpele, efficiënte verpakking

Om dit mogelijk te maken, wilde men het aantal verpakkingsitems en de kans op foutief inpakken minimaliseren. Met als resultaat: een simpele maar efficiënte verpakking.

Universele verpakking

Topa ontwikkelde een polyethyleen buffer die voor alle PowerRouters bruikbaar is. Van belang daarbij is dat de omdoos per unit op maat gemaakt dient te worden. Doordat de buffer universeel is gemaakt (zowel links als rechts te gebruiken) is de kans op foutief inpakken erg klein en zorgt deze voor voldoende bescherming tijdens het wereldwijde transport.

Goedgekeurd

Nedap heeft de verpakking uitvoerig getest. Uit de testresultaten blijkt dat de door Topa voorgestelde verpakking voor de PowerRouters aan alle eisen voldoet. De verpakking is dan ook in productie genomen.

De resultaten:

• Transportschade aan het product is bijna nihil
• Besparing van opslagkosten: er is één universele verpakking voor meerdere modellen
• Hergebruik en besparing materiaalkosten: de verpakking is ook voor retourservice geschikt
• Besparing handlingkosten: het is makkelijk en snel in te pakken waardoor de verpakkingstijd verkort kan worden