Kunst met karton: CODA Paper Art

588
Kunst van papier en karton
⏰ Leestijd: 2 minuten

Dat je met karton alle kanten op kunt, wisten we bij Topa natuurlijk al langer. Dit wordt ook weer eens bewezen tijdens de CODA Paper Art 2019. Deze tentoonstelling wordt van 10 juni tot en met 27 oktober georganiseerd in het CODA-museum in Apeldoorn. Een walhalla voor alle kunst- en kartonliefhebbers.

Internationale werken

Dit jaar zijn er kunstwerken van 39 kunstenaars te bekijken. Deze kunstenaars zijn afkomstig van vijf continenten en hebben allemaal een eigen stijl. Hun overeenkomst schuilt in de gebruikte materialen: papier en karton. CODA Paper Art staat bekend om de verrassende progressieve werken die ieder jaar weer actuele thema’s aansnijden. Hierbij wordt de kracht van papier geïllustreerd.

Van concept tot kunstwerk

Als bezoeker van de tentoonstelling wordt je meegenomen van idee tot uitvoering. De geselecteerde kunstenaars tonen de gebruikte attributen zoals een lasersnijder, een schaar of zelfs een pastamachine naast hun fascinerende eindwerk. Thema’s zoals hergebruik, migratie, consumptie en reflectie gaan hand in hand met de prachtige materialen van de werken. De tentoonstelling vormt dan ook een eerbetoon aan de papierindustrie.

Realistisch tot abstract

De tentoonstelling kent een grote variëteit aan stijlen. Van papieren paradijsbloemen tot kartonnen mensen en kunstwerken op basis van verhalen van gevangenen: CODA Paper Art heeft het allemaal. Zet een stap naar voren of naar achteren en je zult weer nieuwe dingen ontdekken. Bij het werk van de Ierse Genevieve Howard zie je bijvoorbeeld steeds meer stroken papier als je dichterbij haar werk komt. Zij gebruikte ruim 4.000 stroken papier om met de hand een halsketting te maken. Een bezoek aan deze tentoonstelling gaat gepaard met de kunst van kijken.

Bezoek CODA Paper Art 2019

De tickets voor deze tentoonstelling kosten €10,- en kunnen online besteld worden. Tijdens de tentoonstellingsperiode biedt het museum een programma aan waarmee blinde en slechtziende mensen ook kunnen genieten van de papierkunst. Kijk voor meer informatie op de website van het CODA Museum.