Kartonnen bedden op de Olympische Spelen

342
Olympische Spelen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De Olympische Spelen van 2020 zullen worden gehouden in Tokio. Omdat duurzaamheid één van de thema’s is tijdens de spelen, zullen de sporters op kartonnen bedden slapen. Het organisatiecomité heeft 18.000 ledikanten en bedbodems besteld voor de Spelen en nog eens 8.000 voor de Paralympische Spelen.

De bedden

De constructie van verstevigd karton kan tot 200 kilogram dragen en hebben matrassen van polyethyleen en kunnen aangepast worden qua hardheid. De bedden vormen volgens de organisatie geen enkel probleem: “ook op een bed van karton kun je perfect slapen”.

TeamNL is sceptisch

Kamiel Maase, expert research en innovatie van NOCNSF (Nederlands Olympisch Comité), stelt dat het slaapmateriaal aan een grondige test moet worden onderworpen. Dit op verzoek van drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband, chef de mission van NOCNSF. Tijdens een rondleiding in het olympisch dorp heeft de ex-zwemmer wel op het bed gelegen, maar helaas niet lang genoeg voor een goede beoordeling. Een test moet uitwijzen of in samenwerking met M-Line, de matrassenleverancier van de Nederlandse topsport, wordt gezorgd voor extra maatregelen voor een goede nachtrust.