Hardrijders in Breda aangepakt met karton

396
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De strijd tegen hardrijders heeft sinds deze week in Breda een originele vorm aangenomen. In de berm van de Zuidelijke Rondweg is namelijk een kartonnen ‘flitsbus’ geplaatst. Dit is een plek waar mensen vaak te hard rijden.

Creatieve ‘flitsbus’

De flitsbus bestaat uit een stuk karton waarop een busje wordt afgebeeld. In het busje is de schaduw van iemand met een flitscamera te zien. Op deze wijze vraagt de gemeente naar eigen zeggen aan automobilisten om zich aan de maximumsnelheid te houden. De flitsbus werd op 8 mei geplaatst door de wethouder van de gemeente Breda. Vanaf volgende week zullen er regelmatig dit soort kartonnen afbeeldingen op zeven plaatsen in Breda worden ingezet.

‘Flitsbosjes’ weggesnoeid

Eerder plantte de gemeente al op verschillende plekken bosjes waardoor de flitspatrouilles uit het zicht van automobilisten bleven. Deze werden echter al snel door een onbekend persoon weggesnoeid. Als reactie hierop werd een bord met de tekst ‘Slow down! Hier komt iets nieuws’ langs de weg geplaatst. Hiermee doelde de gemeente op de nieuwe flitsbusjes.

Ook echte controles

Naast de kartonnen flitsbusjes zullen er ook gewoon reguliere controles worden uitgevoerd. Automobilisten in Breda kunnen dus nog steeds op de bon geslingerd worden. Naast snelheidsvermindering wil de gemeente ook geluidsoverlast terugdringen met het nieuwe initiatief.