De voordelen van een kartonnen verpakking

779
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Niet voor niets vormt de karton de basis van zo’n beetje al onze producten. Het materiaal kent veel voordelen ten opzichte van andere materialen bij het produceren van verpakkingen.

Drukwerk

Een kartonnen verpakking is vele malen handiger om te bedrukken dan een een plastic verpakking. Op een kartonnen verpakking is het dus geen enkel probleem om van marketing- en productinformatie weer te geven. Bedrukking kan een positief marketingeffect met zich meebrengen. De flexibiliteit in toepassing en ontwerp dat karton met zich meedraagt, maken maatwerk en herkenbaarheid van een product mogelijk.

Milieu

Het gebruik van volledig recyclebare kartonnen verpakkingen komt het milieu vanzelfsprekend ten goede. Ondanks dat een plastic verpakking nog steeds goedkoper is, wordt er alsnog vaak voor karton gekozen tegenwoordig. Dit komt onder meer omdat leveranciers van voedingsmiddelen waaronder groenten en fruit staan onder druk van consumenten en warenhuizen om over te schakelen van plastic naar karton. Daarnaast is er ook nog wetgeving die het gebruik van plastic ontkracht.

Hygiëne

Karton is nieuw en schoon, daarom is het op zichzelf al niet besmet met ongewenste bacteriën. Daarnaast vergt het minder transport doordat kartonnen verpakkingen relatief weinig gewicht hebben en na gebruik worden gerecycled. Hoe korter de omloop van het product, des te kleiner de kans dat het onderweg in aanraking komt met bacteriën. Ook op hygiënisch gebied heeft karton dus een streepje voor op andere materialen.