De duurzaamheidsvisie van Topa

372
Duurzaamheid
⏰ Leestijd: 2 minuten

Bij Topa doen we er alles aan om onze activiteiten op een zo duurzaam mogelijke manier te beheren. Als één van de grootste leveranciers voor transportverpakkingen is Topa voorloper op het gebied van duurzame verpakkingsmaterialen en hernieuwbare grondstoffen. Dit is het resultaat van al bijna 100 jaar inzet op efficiënte processen en duurzame innovaties in verpakkingen. Naast kostenbesparing staat het milieu centraal in het duurzaamheidsbeleid van Topa.

‘Empower sustainable packaging’

Met onze verpakkingen willen we bedrijven en leveranciers ondersteunen in duurzaam leven en werken. Onze duurzaamheidsvisie luidt dan ook: ‘Empower sustainable packaging’. Uiteraard doen wij er zelf ook alles aan om duurzaam te opereren. Zo maakt Topa gebruik van recyclebare en hernieuwbare grondstoffen, waardoor op veel van onze verpakkingen het Climate Neutral Company logo te vinden is. Daarnaast adviseren wij onze klanten een bijdrage te leveren aan de vermindering van grondstofverbruik door bijvoorbeeld te kiezen voor karton als verpakkingsgrondstof. Op deze manier draagt Topa door slimmer samenwerken bij aan een beter milieu. Ook wordt bij al onze (toe)leveranciers gecontroleerd of zij voldoen aan diverse Europese richtlijnen op het gebied van duurzaamheid.

Minimale milieubelasting

Met de implementatie van ISO 14001, een milieuzorgsysteem, geeft Topa nog eens extra aan veel aandacht aan het milieu te willen besteden. Wij richten ons op het minimaliseren van de hoeveelheid afval die in ons productieproces gegenereerd wordt, en zorgen ervoor dat afvalstromen goed gescheiden blijven. Ook vinden wij het erg belangrijk dan wij volgends onze vergunningsvoorschriften werken. Jaarlijks wordt er een rapport opgesteld omtrent alle milieuzaken, zodat er indien nodig maatregelen doorgevoerd kunnen worden. De uitstoot van CO2 wordt daarnaast ook gemonitord. Door materiaal op maat te bestellen en de hoeveelheid verspilling en afval te minimaliseren zorgt Topa ervoor dat deze laag blijft. Tot slot hoort er bij een ISO 14001 certificering een milieu-analyse. Het doel van deze analyse is het vaststellen van belangrijke milieuaspecten binnen het bedrijf.

Certificering

Naast de ISO 14001 certificering voldoet Topa ook aan de eisen van de ISO 9001 certificering. In onze bedrijfsvoering zien wij erop toe dat er altijd, van tijdens het proces van verpakkingsontwikkeling tot het uitvoeren van verpakkingstesten, voldaan wordt aan beide certificaten.