Coronavirus in de verpakkingsector

190
coronavirus
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De uitbraak van het coronavirus confronteert bedrijven met de kwetsbaarheid van hun productieprocessen. Een goed hygiëneprotocol is essentieel. Daarnaast zullen verpakkende bedrijven goed moeten nadenken over risicospreiding.

Hoewel het in de verpakkingssector beperkt is, is de invloed van het virus groot. De verpakkingsprocessen gaan door, maar beurzen worden bijvoorbeeld afgelast.

Beurzen

Naar aanleiding van de maatregelen die door het kabinet werden getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn veel grote evenementen afgelast. Dat geldt ook voor Empack en Interpack. De beurzen worden verplaatst, laatstgenoemde zelfs naar 2021.

Hamsteren

Door het hamstergedrag van veel consumenten neemt de druk op supermarkten toe. De afgelopen weken zagen we veel beelden van lege schappen. Ook verpakkingsbedrijven zullen hierdoor met een vraagstijging te maken kunnen krijgen.

Met het sluiten van fysieke winkels, denk aan kledingwinkels bijvoorbeeld, neemt de online verkoop toe. In deze branche is vraag naar verpakkingen eveneens toegenomen.