20% korting op alle tape

1588
⏰ Leestijd: 2 minuten
Dat tape handig is om te verpakken hoeven we u niet meer uit te leggen en ook over creatieve toepassingen van tape las u hier al eerder. Maar wat u er ook mee gaat doen u kunt altijd profiteren van deze geweldige deal!

Welk tape kiest u voor uw situatie?


Om te beginnen bestaat kunststof tape in de meeste gevallen uit twee delen: de drager en de lijmsoort. Afhankelijk van uw verpakking en transportweg kunt u uw keuze hierop afstemmen.
De dragers van kunststof tape zijn PoliVinylChloride (PVC) en PoliPropyleen (PP).
Voor de lijmsoort kunt u kiezen uit : solvent lijm, acryllijm en hotmelt.

Verpakkingstape

PVC tape is aangenaam om mee te werken mede doordat de tape volledig geluidloos afrolt en desgewenst met de hand af te scheuren is. PVC tape is ook zeer goed te bedrukken. Voor de verwerking en een goed kleefkracht is een niet al te koude ruimte aan te bevelen.• PP tape is er in veel diktes en diverse lijmsoorten en in veel gevallen voordeliger dan PVC-tape. PP-tape is goed te bedrukken. Afhankelijk van de lijmsoort maakt PP-tape soms veel geluid bij het afrollen, wat dan weer eenvoudig op te heffen is  door middel van een speciale geluidsreducerende tape-afroller.lijmsoorten
Solvent lijm is sterk en werkt langdurig. Handig dus wanneer een verpakking langer gesloten moet blijven bij bijvoorbeeld opslag en ook wanneer vocht en stof aan de orde is. Voor PVC is dit de enige mogelijkheid.• Acryllijm is op waterbasis en daardoor ook milieurvriendelijker. Deze transparante lijm is uitstekend voor het sluiten van gekleurde en/of bedrukte dozen. Wel moet er rekening worden gehouden dat de onmiddellijke kleefkracht (first tack) net wat minder is. Het moet iets langer inwerken, maar daarna werkt het uitstekend.• Hotmelt heeft een snelle onmiddellijke kleefkracht (first tack). Het is vaak gunstig geprijsd met een goede kwaliteit. Soms wordt het zeer gemakkelijk afrollen als nadeel gezien. Maar een tape-afroller met rem lost dit dan weer eenvoudig op.Wilt u een persoonlijk advies? Bel vrijblijvend tijdens kantooruren 0252 – 245 245.